• KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir

Miha Tavčar, svetovni prvak med lipicanskimi vpregami!


Na svetovnem prvenstvu dvovpreg je slovenski voznik in naš sokrajan Miha Tavčar z lipicancema Conversano Samira in Conversano Wera dosegel 11. mesto in s tem najboljši rezultat v zgodovini slovenskega vprežnega športa. Obenem je bil najuspešnejši med tekmovalci, ki so nastopili z lipicanci. Več si lahko preberete v članku Primorskih novic.

Čestitamo!
KS Povir

Koco v oddaji Poletna scena


Na tej povezavi si lahko ogledate oddajo Poletna scena, v kateri gosti naš sokrajan, stripovski avtor in likovni pedagog Matej Kocjan Koco, avtor stripa »Skrivnostni svet elementov. Razvoj sodobne kemije v stripu«. Odsek z njegovim intervjujem si lahko ogledate v četrti in trinajsti minuti.

H nogam na teran in pršut s ŠD Brinj


V sklopu Praznika terana in pršuta je letos pohod "H nogam na teran in pršut" vodilo ŠD Brinj iz Povirja. Več o športnem dogajanju na prazniku si lahko preberete v novici.

FOTOGALERIJA

Obvestilo krajanom vasi Povir


PREBIVALCE VASI POVIR OBVEŠČAMO, DA BO OBČINA SEŽANA V SODELOVANJU S KS POVIR V GORNJEM DELU VASI POVIR IZVAJALA DELA, KI BODO OBSEGALA:
 • REKONSTRUKCIJO VODOVODA,
 • DELNO REKONSTRUKCIJO METEORNE KANALIZACIJE,
 • GRADNJO KANALIZACIJE ZA POTREBE JAVNE RAZSVETLJAVE IN TELEKOMUNIKACIJSKIH POVEZAV TER
 • REKONSTRUKCIJO CESTIŠČA.

DELA BODO POTEKALA PREDVIDOMA OD 20. 8. 2013 DALJE.

DELOVIŠČE BO RAZDELJENO NA TRI SEKTORJE IN SICER:

1. SEKTOR GLAVNI JAŠEK (bivše zapornice) - JAŠEK (odcep Markovič, Tavčar),

2. SEKTOR JAŠEK (odcep Markovič, Tavčar) - JAŠEK (odcep Perhavec),

3. SEKTOR JAŠEK (odcep Perhavec) - MOST

MED IZVAJANJEM DEL NA POSAMEZNH SEKTORJIH BO VELJALA TUDI ZAPORA PROMETA. O TOČNIH TERMINIH POSAMEZNIH ZAPOR VAS BOMO SPROTI OBVEŠČALI.

ZA PREBIVALCE GORNJEGA DELA VASI BOMO SKUPAJ Z IZVAJALCEM ORGANIZIRAN SESTANEK, NA KATEREM BOMO PREDSTAVILI PODROBNOSTI PROJEKTA, USKLADILI DATUME ZAPOR TER DOLOČILI MESTO ZA UREDITEV EKOLOŠKEGA OTOKA.

S spoštovanjem,
Franko Uršič
Predsednik sveta KS

Priloga: Uradno obvestilo

Letovanje mladih gasilcev PGD Povir v Višnjanu


V letošnjem letu smo se v prostovoljnem gasilskem društvu Povir odločili, da se odzovemo povabilu Občine Višnjan v hrvaški Istri in njihovemu prostovoljnemu gasilskemu društvu ter z mladimi gasilci preživimo nekaj poletnih dni pri njih. Letovanja se je skupno udeležilo 12 pionirjev, mladincev in mentorjev. Z osebnim avtom in gasilskim kombijem smo se v petek 5. julija popoldne odpeljali proti Višnjanu razložili osebno in skupno prtljago, se nastanili v dve sobi tamkajšnjega dormitorija ter povečerjali v bližnji gostilni. Tu smo bili dogovorjeni, da nam vsak dan pripravijo topel obrok. Zajtrk, malici in drugi obrok pa smo si v naslednjih dnevih pripravljali kar sami.
Na kopanje smo se vozili v 10 km oddaljen Poreč, kjer smo si kot najprimernejšo izbrali lepo urejeno plažo pri hotelu Pical. Tu smo imeli obilo sence ter morje z nizko vodo in mivko, pa tudi pomol za skakanje v vodo. Vsi skupaj smo komaj čakali, da se vržemo v osvežujoče a dovolj toplo morje. Plavanje smo si popestrili z vodnimi igrami, na plaži pa smo si čas krajšali s kartanjem in drugimi igrami. V nedeljo smo po dopoldanskem kopanju odšli v nekaj kilometrov oddaljen Dino park. Po kosilu v parku smo si ogledali premikajoče in rjoveče gumijaste skulpture dinozavrov. Lahko smo se vozili z vlakcem, se povzpeli na mini vrtiljak, vsi otroci pa so zajahali, za to pripravljenega, tiranozavra Rexa.
image 081
Po končanem ogledu smo se vsi razgreti zaustavili na plaži v Zeleni laguni, kjer so se nekateri otroci odločili za igranje na morskem vodnem parku, nekaj mentorjev pa je z edino pionirko odplavalo na bližnji otok. Po večerji smo se odpeljali na obisk novega observatorija v bližini Višnjana. Tam nam je vodja najprej razkazal rekonstrukcijo hrvaškega Stonehenga, ki so ga odkrili v bližini, nato pa še prostore in opremo observatorija. Ob predvajanju zanimivih posnetkov nam je veliko povedal o zgodovini in delovanju observatorija Spoznali smo, da njihovo delo ni opazovanje zvezd, ampak so, povezani z ostalimi observatoriji po celem svetu, nekakšna vesoljska straža, ki nas s spremljanjem gibanja asteroidov, varuje pred še eno ledeno dobo. Pohvalijo se tudi z mnogimi njihovimi vaščani, ki sedaj uspešno delujejo po tujih državah.
V ponedeljek zvečer so nas naši gostitelji, gasilci iz Višnjana, pogostili z dobrotami z žara. Na skupnem druženju smo se pogovorili o njihovem in našem delovanju in o mogočih srečanjih njihove in naše mladine v bodoče. Zadnji dan letovanja so nekateri pionirji opravili še veščino plavalca. Po kopanju smo peš odšli v center Poreča in si privoščili pizzo velikanko s premerom 1,2 m, kateri so se čudili tudi mimoidoči turisti. Ko smo se do sitega najedli in napili je sledilo še pospravljanje prtljage, poslovilna kavica z domačini in odhod proti domu. V Povir smo prispeli okoli 19.00 ure, izpraznili kombi in si privoščili še sladoled.
Vsem skupaj je bilo zelo lepo, letovanja je bilo prehitro konec in upamo, da bomo tudi v prihodnje še lahko organizirali podobna letovanja. Vsi skupaj bi se za nepozabno letovanje še enkrat radi zahvalili našim gostiteljem občini Višnjan, njihovim prostovoljnim gasilcem in seveda tudi našemu društvu.

FOTOGALERIJA

VIDEOGALERIJA

Zapisala: Plut Daša
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Maj 2018
P T S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information