• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Skupinski kolesarski izleti


Utrinki s kolesarskih izletov.

Poročilo - 6. Rekreativno gorsko kolesarjenje Brinj


Na najdaljši dan v letu 2014 se nas je na povirskem hipodromu, do 10 ure, zbralo 6 kolesarjev in 3 kolesarke. Po uvodnih besedah in kratkih navodilih smo se na začrtani trasi podali v dveh skupinah. Prva skupina se je podala na krajšo, družinsko varianto kolesarjenja, druga na daljšo, t.i. Brinj. Obe sta prvi postanek imele na Globočaju, kjer smo lahko poslušali žabji koncert. Nato sta se progi razdelili. Obe varianti sta nas popeljali po pokrajini pokriti s prečudovitim rujevim cvetjem in pašniki, zasedenimi z domačim govedom. Obe sta ponujali razgledne točke in prekrasne poglede daleč naokoli. Na cilju nas je pričakala slastna malica, na katero smo morali malo počakati, saj smo prehitro prišli v cilj.Mali Jakob se je bal, da je ne bo in je izjavil: "Ma kašen izlet je to, če ni na koncu malce!".
Kolesarjenje je bilo prvo izmed rednih kolesarskih izletov, ki se bodo tekom poletja odvijali vsako nedeljo, s pričetkom v Povirju.
dsc04539 large


Izborno orientacijsko tekmovanje v Podgradu


8. junija smo se dve ekipi pionirjev in dve ekipi mladincev PGD Povir z avtobusom odpeljali na izborno regijsko orientacijsko tekmovanje v Podgrad. Seveda smo pred tem na naših sobotnih srečanjih ponovili vaje, ki jih mora ekipa 3 članov opravljati na kontrolnih točkah. Pionirji so takoj obvladali vezanje vozlov, topografske znake, zbijanje tarče z vedrovko in štafetni prenos vode, mladinci pa še dodatno zvijanje cevi in pritrjevanje cevi na trojak. Tudi tokrat smo zaradi bolezni in drugih obveznosti nekaterih članov, ekipe sestavljali šele zadnji dan. Tekmovanja v Podgradu se je udeležilo 38 ekip v konkurenci, ena ekipa pa še izven konkurence. Kljub manjšim napakam pri vajah in preskakovanju pri iskanju kontrolnih točk po podgrajskih travnikih in gozdovih, smo bili na koncu z rezultati zadovoljni. Čas med čakanjem na prihod ekip in razglasitev rezultatov smo si krajšali z družabnimi igrami. Na regijsko tekmovanje, ki bo 28. junija v Sežani so se uvrstili obe ekipi pionirjev in ena ekipa mladincev. Med vožnjo domov smo se na Kozini ustavili še na dobrem sladoledu. Na naslednjem srečanju smo pregledali napake, ki so jih delali pri vajah in se pogovorili, kje se lahko še izboljša čas, tako da odhajamo v Sežano z namenom izboljšati čas, si nabrati še nekaj izkušenj in predvsem družiti z ostalimi mladimi gasilci.
orientacijsko v podgradu

Nakup defibrilatorja


Simon Požar, državni prvak v natančnem zbijanju


Balinarski klub Goriška Brda je 11. maja, že drugič letos, gostil mlade balinarje. Tokrat na državnemu prvenstvu v natančnemu zbijanju. Nastopilo je skoraj 50 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah dečkov in mladincev. Med mladinci se je najbolje izkazalal naš domači tekmovalec, Simon Požar.

DP 2014 - NATANČNO ZBIJANJE - MLADINCI

1. POŽAR SIMON (Skala)
2. POVH MATIJA (Skala)
3. VLAŠIČ MAKS (Sodček)
4. JANEV BLAŽ (Postojnska jama)
5. LULIK MATIC (Postojnska jama)
6. RUSJAN DOMINIK (Goriška Brda)
7. LAN LIČAN TIMOTEJ (Zabiče)
8. MAHNE TILEN (Korte)

simon dp 2014

Čestitke!

KS Povir.
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Avgust 2018
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information