• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Poročilo - 19. Kraški tek


Čeprav je sprva kazalo, da bo 19. kraški tek, v stilu letošnjega poletja – precej moker, se nas je nebo usmililo in celo spustilo nekaj sonca skozi oblake. Glede na spremenljive razmere, je bila udeležba temu primerna. Z izboljšanjem vremena smo pričakovali, da bo prišlo najmanj toliko tekačev kot lani. A vseeno je večje število prijavljenih otrok in mladincev, pokvarila bolj skromna udeležba odraslih članov. dsc04955 640x480 Spodbudno je bilo videti tudi nekaj novih obrazov, od katerih smo slišali še nekaj pohval na račun teka in naše organizacije. S pomočjo sponzorjev in donatorjev smo nekatere udeležence nagradili z žrebom praktičnih nagrad. Za prihodnje leto, ko bomo obeležili 20-letnico kraškega teka v Povirju, napovedujemo tudi presenečenje in upamo na čim večjo udeležbo. Sicer pa je letošnji tek potekal brez zapletov, a žal tudi brez spremljevalnega programa naših mažoretk.

Šolska mladina je ob 13. uri pričela s teki na 300, 600, 1200 in 1800 metrski razdalji (letniki 1999-2007 in mlajši). Tekmovalo je 99 otrok in mladostnikov. Ob 16. uri je sledil glavni 11 km tek, ki poteka skozi štiri vasi: Povir, Gorenje pri Divači, Plešivico in Merče. Na tek se je podalo 71 tekačev in tekačic.

V absolutni razvrstitvi je v moški kategoriji zmagal Nejc Lokar iz ŠD Nanos Podnanos, s časom 00:39: 13, med ženskami pa Lucija Krkoč prav tako iz ŠD Nanos Podnanos, s časom 00:44:41. Oba sta izboljšala čase iz lanskoletnega teka.

Za svoj prispevek k realizaciji teka se moramo zahvaliti Timingu ŠD Poljane, Krajevni skupnosti Povir, gasilcem iz PGD Povir, Društvu prijateljev mladine iz Sežane, našim sponzorjem in donatorjem ter ostalim prostovoljcem (domačinom), ki so nam omogočili uspešno izvedbo 19. kraškega teka.

Več ...

Rezultati 19. Kraškega teka


Znani so rezultati 19. Kraškega teka.

Rezultati članic in članov
Rezultati mladine

FOTOGALERIJA

Vodja tekaške sekcije ŠD Brinj:
Kocjan Matej

Nova pošiljka plastičnih pokrovčkov


21. julija smo iz Povirja odposlali še eno veliko količino plastičnih pokrovčkov. To je že druga letošnja pošiljka iz nekdanje zbiralnice mleka v Povirju, ki se je prelevila v uspešno zbiralnico pokrovčkov. Po podatkih društva »Vztrajaj – Never give up« , ki koordinira akcije zbiranja, smo jih nabrali kar 1.800 kg. Trenutno se pokrovčki na Primorskem zbirajo za pomoč deklici Lari. Če je povprečna teža zamaška 2 g, si zelo težko predstavljamo število zbranih, za vsako tono pa družina prejme na račun 300,00 EUR. Precej pokrovčkov v zbiralnico prinesejo krajani, kar je opazno tudi po plastenkah brez njih v zbirnikih za plastenke, največ pas smo jih tokrat pripeljali iz osnovne šole Sežana. Za uspešno zbiranje smo s strani društva Never give up prejeli tudi zahvalo za opravljeno človekoljubno delo zbiranja plastičnih pokrovčkov v humanitarne namene. Vsem zbiralcem, ki so k temu pripomogli, se zato v našem, imenu organizatorja in končnim prejemnikov pomoči lepo zahvaljujemo in pozivamo k nadaljevanju zbiranja, saj lahko tudi z majhnimi zamaški opravimo veliko delo.

Plut Daša

Fotografije: Plut Mitja

Vmesno poročilo o zbranih sredstvih za nakup defibrilatorja


Objavljamo vmesno poročilo o zbranih sredstvih za nakup defibrilatorja.

KS Povir

Letovanje mladih gasilcev PGD Povir na Rogli


Po napornih spomladanskih mesecih, ko smo se pripravljali in udeležili tekmovanja Kraške gasilske zveze in dveh gasilskih orientacijskih tekmovanj, smo se na zadnjem srečanju julija še malo poigrali z vodnimi pištolami in balončki ter se dogovorili vse potrebno za letošnje letovanje na Rogli. Na 4-dnevno letovanje je z avtobusom 10. julija odšlo 9 otrok v spremstvu 3 mentorjev. Že doma smo si pripravili okvirni plan dejavnosti, ki smo ga nato prilagajali glede na vreme, ki ni bilo nič kaj poletno. Nastanili smo se v treh lepo opremljenih sobah hotela Brinje, obilne obroke pa smo imeli v hotelski restavraciji. Bili smo skoraj malce zaskrbljeni, da se zelo prijazne natakarice mogoče niso celo zmotile in da nam bodo naknadno poslali še kak dodaten račun. Vse dni smo lahko koristili hotelski bazen, v katerem so nekateri pionirji tudi opravili veščino plavalca. Nekaj ur smo tudi koristili veliko športno halo, kjer smo se lahko igrali igre z žogo, pod vodstvom športnega pedagoga pa smo se preizkusili tudi na plezalni steni. Tudi pohodov, s katerimi smo si nabirali potrebno kondicijo, ni manjkalo. Tako smo v petek odšli na večerjo do koče na Pesku, z nje pa smo se ponoči vračali v siju bakel. Naslednji dan smo se z lokalnim vodičem in skupino otrok iz Kopra sprehodili do prečudovitih Lovrenških jezer in se spustili do koče Mašinžaga ter se vrnili v hotel s sedežnico. Še dobro, saj smo prihranjeno energijo že isti večer porabili za ples v hotelski diskoteki. Zadnji dan pa smo obiskali še visok razgledni stolp na Rogli. Najbolj razburljiv za vse pa je bil spust s sankami po sankaški progi Zlodejevo. Zadnji dan smo se odpeljali do Term Zreče, kjer smo se cel dan kopali, vozili po toboganih, za kosilo pa si privoščili pizzo. V poznih popoldanskih urah smo se odpeljali proti domu, na Lomu imeli še postanek z mazanjem paštete in Nutelle na kruh in domov prišli vsi utrujeni in polni lepih doživetij.
rogla 2014

Mentorji PGD Povir
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

November 2017
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Pilates
Pon Nov 27 @18:30 -
Pilates
Sre Nov 29 @18:30 -
25 let delovanja Mažoretk
Ned Dec 03 @17:00 -
Pilates
Pon Dec 04 @18:30 -
Pilates
Sre Dec 06 @18:30 -
Pilates
Pon Dec 11 @18:30 -
Pilates
Sre Dec 13 @18:30 -
Pilates
Pon Dec 18 @18:30 -
Pilates
Sre Dec 20 @18:30 -
Pilates
Pon Dec 25 @18:30 -

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information